Böbrek Hastalarına Önerilen 10 Yiyecek

Böbrek hastalığı dünya nüfusunun yaklaşık% 10’unu etkileyen yaygın bir sorundur.

Böbrekler, birçok önemli işlevi yerine getiren küçük ama güçlü fasulye şeklindeki organlardır.

Atık ürünleri filtrelemek, kan basıncını düzenleyen hormonları serbest bırakmak, vücuttaki sıvıları dengelemek, idrar üretmek ve diğer birçok önemli görevden sorumludurlar.

Bu hayati organların zarar görmesinin çeşitli yolları vardır.

Diyabet ve yüksek tansiyon, böbrek hastalığı için en yaygın risk faktörleridir. Bununla birlikte, obezite, sigara içme, genetik, cinsiyet ve yaş da riski artırabilir.

Kontrolsüz kan şekeri ve yüksek tansiyon, böbreklerdeki kan damarlarına zarar vererek optimal çalışma yeteneklerini azaltır.

Böbrekler düzgün çalışmadığında, yiyeceklerden kaynaklanan atık ürünler de dahil olmak üzere kanda atık birikir.

Bu nedenle, böbrek hastalığı olan kişilerin özel bir diyet izlemeleri gerekir.

Böbrek Hastalığında En Çok Önerilen 10 Yiyecek

  • Karnıbahar
  • Yaban mersini
  • Levrek
  • kırmızı üzüm
  • Yumurta beyazı
  • Sarımsak
  • Karabuğday
  • Zeytin yağı
  • Bulgur
  • Lahana

 

Bir cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Facebook
Instagram